J.K. Rowling

Hun er skaberen af ​​sandsynligvis den mest berømte – og bestemt den bedst elskede – karakter inden for moderne fiktion.

Hun er også forfatteren som begyndte sin spændende rejse – på randen af ​​fattigdom – uden job og med få fremtidsudsigter. På den ene side er der forfatteren J.K. Rowling – ophavskvinde til Harry Potter-romanerne. På den anden, er der Joanne Rowling, en stille, drømmende, ret genert kvinde, hvis store passion var at oversætte sine drømme til prosa, som sidenhen forandrede hendes liv fuldstændigt.

JK – Historien om J.K. Rowling, beskriver hendes liv – fra sin barndom og skolegang i vestlandet; en syg mor, hendes tid på Exeter University; hendes langvarige forhold – og hendes karriere og ægteskab, der kollapsede efter tretten måneder, hvilket fik hende til at vende tilbage til Storbritannien med sin nyfødte datter.

Harry Potter-romanerne er mere end fantasi: der er en sejhed til forfatterskabet, en følelse af realisme og en søgende moral, der går ud over blot eventyr, magi og kampen mellem godt og ondt. Hvordan disse bøger blev skrevet, og påvirkningerne, der formede både dem og deres forfatter, udgør kernen i denne inspirerende biografi