Spelt

Spelt – det sunde alternativ til hvede.

Bogen Spelt er en fascinerende kogebog med et væld af opskrifter på kager, småkager, brød og hele måltider.

Opskrifterne er alle lavet på basis af spelt, som med sin dybe nødeagtige smag, er anerkendt for sin fantastiske alsidighed. Fra brød og kager – fulde af smag, til skarpe, smuldrede kager, tærter og kiks, ris alternativer m.v., åbner spelt op for en helt ny verden af ​​bage og madlavnings muligheder. Prøv for eksempel et af de vidunderlige brød- eller hvad med en Marokkansk- “Lam Speltotto”, eller den forrygende “sommer hindbær kage”.

Med flere næringsstoffer end moderne hvede er spelt også lettere at fordøje, ligesom det er kendt for at medvirke til forebyggelse og behandling af ​​forskellige lidelser og tilstande.

Allerede de gamle romere kaldte den for deres “energi-korn”, da Spelt indeholder ekstra meget energi.

Spelt indeholder mere protein, er nemmere at fordøje og har et bredere spektrum af næringsstoffer end moderne indavlede sorter af hvede. Endnu vigtigere, indeholder spelt de såkaldte Plante Lignaner (antioxidanter og phytoøstrogener), der menes at hjælpe med en lang række forskellige sygdomme inklusive kræft, hjertesygdomme og astma.